Warda-5.jpg

MIJN VERHALEN VOOR DE GROENE AMSTERDAMMER

Sinds januari 2020 ben ik aangesteld als redacteur bij De Groene Amsterdammer via het Martin Van Amerongen-Fellowship.

De Groene Amsterdammer is het oudste opinieweekblad van Nederland, sinds 1877 onafhankelijk baken van de vrijzinnige meningsvorming op het gebied van politiek, maatschappij, cultuur en literatuur.

 

BIJDRAGE 'JONGENS WAREN WE'

JONGENS WAREN WE

Samengesteld door Jan Postma, 
uitgegeven door Das Mag

Voor 'Jongens waren we. De problematische sekse in de literatuur' schreef ik een bijdrage over mannelijkheid in 'De tolk van Java' van Alfred Birney.

Alfred Birney.jpg
 

PROJECT VROUWEN VAN NIEUW-WEST

Wie zijn de vrouwen van Amsterdam Nieuw-West? In opdracht van het Amsterdam Museum en Pakhuis de Zwijger legde ik de verhalen vast van vijf generaties vrouwen in het jongste stadsdeel van Amsterdam.


Samen met portretfotografe Willemieke Kars en reportagefotografie Saskia Aukema brachten we in beeld wie ze zijn en wat ze doen, vroegen we ze naar hun passies en hun werk, hun zorgen en hun dromen.

De reizende expositie begint op 14 september aan de Noordzijde van de Sloterplas en eindigt in december op Plein '40-'45. In maart 2020 wordt een uitgebreidere reeks tentoongesteld in het Amsterdam Museum.

 

PROJECT ZIE JE MIJ?

Hoe is het om op te groeien met een broer of zus met een vorm van autisme? Samen met fotografe Vera Duivenvoorden legde ik de verhalen vast van drie jongeren – Bieneke Ehlhardt, Julian en Jeltje – op zoek naar een antwoord. In deze foto-expositie nemen de jongeren je mee in hun leefwereld en laten je zien hoe het is om samen te leven met iemand die extra zorg nodig heeft. Hoe vinden zij de ruimte voor hun eigen ontwikkeling? Waarin maakt het je rijker en wat zijn de moeilijkheden? Hoe zorg je er voor dat je niet onzichtbaar wordt?

 

MIJN MAANDELIJKSE COLUMNS BIJ MO*

MO* is een onafhankelijk platform voor onderzoeksjournalistiek over wereldnieuws, ontwikkelingssamenwerking, globalisering en de klimaatcrisis. Mijn column verschijnt vierwekelijks op woensdag.

 

ZOMERCOLUMN DE MORGEN

Ben je op zoek naar de columns die ik in de zomer van 2019 schreef voor De Morgen? Je kan ze hier lezen op mijn blog.

 

©2019 Warda El-Kaddouri. Photos by Tammy Van Nerum.